|
|
 
OTSO Ticaret Rehberi Logo
 
 
 
 

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) Seminerini Gerçekleştirdik

Kişisel verilerin korunması kanunu, kapsamında işletmelerin alması gereken teknik ve idari tedbirlere ilişkin başlıca yöntemlerin neler olduğunun anlatıldığı seminer odamızda gerçekleşti.  KVKK'ya uyum sağlanması için yapılması gerekenler hakkında detayların paylaşıldığı seminerin konuşmacıları ise, Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Osman Akın ve KVKK Uzmanı Filiz Çelik oldu.

Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini ve kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek ile kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla veri sorumlularının alması gereken teknik ve idari tedbirlere ilişkin başlıca yöntemlerin neler olduğunun anlatıldığı seminere talep oldukça yoğundu.

Firmaların Yapacakları Hazırlıklar Anlatıldı.

KVKK Uzmanı Filiz Çelik; “ 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunun amacı, kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemektir.

Veri kayıt sistemlerinde kişisel veri güvenliğine ilişkin çeşitli riskler ortaya çıkabilmektedir. Bu risklerin önüne geçilebilmesi için gerekli zaman, kaynak ve uzmanlığın sağlanarak uygun teknik ve idari tedbirlerin alınması gerekmektedir. Bu tedbirler, her zaman yüksek maliyet gerektirmemekte olup, söz konusu tedbirlerin masrafsız ya da düşük maliyetli olarak alınması veya halihazırda sistemlerde mevcut olması da mümkündür.

Alınacak Tedbirler Çok Açık

Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Osman Akın, “Tüm firmaların kanun kapsamında değerlendirildiğini, özellikle çalışan sayısı 50 den fazla veya cirosu 25 milyon TL. ‘den fazla olan işletmelerin 31.12.2019, çalışan sayısı 50 ve mali bilançosu 25 milyondan az olanların ise, 31.03.2020 tarihine kadar VERBİS sistemine kayıt yaptırma zorunluluklarının bulunduğunu, aksi taktirde firmaların, 1 milyon TL. ye kadar idari para cezaları ve ilgili yetkililerinin hapis cezaları ile karşı karşıya kalabileceklerini” belirtti. Bu sebeple alınacak tedbirler çok açık, siz önlemlerini alın, herhangi bir problem yaşamayın dedi.

Gerçekleştirilen seminerde, katılımcılar konuşmacılara sorularını ileterek, kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması için kişisel verilerinin gizliliğinin sağlanması ve uyulması gereken yükümlükleri, işyerlerinde ne gibi hazırlıklar yapmaları gerektiğini ve bu yükümlülüklere uyarak ve cezai yaptırımlarla karşılaşmamak için almaları gereken tedbirleri öğrenme imkânı buldular.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı ; “6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun gereklilikleri, kişisel verinin ne olduğu, kimleri kapsadığı, kişisel verileri kaydetme, depolama, işleme, veri sorumlusunun yükümlülükleri, Kanun kapsamında alınacak tedbirler, VERBİS veri kayıt sistemi ve Kanun şartlarının ihlal edilmesi durumunda uygulanacak idari ve adli cezalar” konularında geniş kapsamlı bilgilendirme seminerimizi gerçekleştirdik. Seminerin konusu oldukça önemli , tüm işletmelerimiz Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereği sorumluluklarını yerine getirmek zorunda, aksi taktirde cezai müeyyidelere maruz kalabilirler. Bu nedenle bizleri bilgilendirdikleri için Sayın Osman Akın ve Filiz Çelik’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yayınlanma Tarihi :

21.11.2019

 
Harita Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Üyesi İletişim Detaylı İnceleme
 
Ticaret Rehberi Haberler
  • Coğrafi İşaret Sertifika Törenini Gerçekleştirdik
    Orhangazi Gedelek Turşularını üreten ve coğrafi işareti kullanan üreticiler i&cc ...
  • Vergi Usul Kanunu Kapsamında Yeni ?E- Uygulamalar? Toplantısı Odamızda Yapıldı
    Vergi Usul Kanunu Kapsamında getirilen yeni E-uygulamalara dair bilgilendirme toplantısı o ...
  • Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme Ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Odamızda Anlatıldı
    Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, işletmecilere yönelik olara ...
  • Cezayir İle Ticaretimizde Yaşanan Sorunlar ve Çözüme İlişkin Değerlendirmeler Hakkında
    Sayın Üyemiz; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 29.11.2019 tarih ve ...
  • Cezayir'e Yapılacak İhracatlarda Teslim ve Ödeme Şekillerinde Değişiklik Hakkında
    Sayın Üyemiz; İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 29.11.2019 tar ...
  • Gıda Kodeksine Uygun Ambalajlama Mevzuatı Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Bugün Odamızda
    26.01.2017 tarihinde yürürlüğe giren ve bu tarihten önce faaliyet g&ou ...
  • Beyaz Eşya, Spot Eşya ve Yetkili Servis Sektör Temsilcileriyle Bir Araya Geldik
    Sektör toplantılarımıza; 6. meslek gruplarında faaliyet gösteren beyaz eşyacılar ...
  • Vergi Usul Kanunu Kapsamında Yeni ?E- Uygulamalar? Odamızda Anlatılacak
    Yeni yönetmelikler ve uygulamaları anlattığı bilgilendirme toplantılarımıza devam edi ...
  • Kullanmadığınız Bisikletler İhtiyaç Sahibi Çocuklara Ulaştırılıyor
    Sayın Üyemiz; İnsani Yardım Vakfı tarafından başlatılan kampanya ile vakıf;&nb ...
  • Dış Ticaret Eğitimini Gerçekleştirdik
    “ İhracata Başlıyoruz”  eğitimi, odamız eğitim salonunda, Eğitmen Hakan A ...
  •  
     
     
     
    Ticaret Rehberi Anahtar Kelimeler
  • araç
  • rektifiye
  • elektrikli
  • bayilik
  • bayilik
  • plastik
  • bakkallık
  • yükleyici
  • ataçmanları
  • pratik kova
  • zeytin
  • türlü
  • motorin
  • bakımı
  • kafeterya
  • kapısı
  • kahvecilik
  • internet
  • turşu
  •  
     
    Ticaret Rehberi Son Eklenen Ürünler
     
     
    Ticaret Rehberi Son Eklenen Firmalar